مدیریت رابطه عاطفی
امروز در تالار وب در مورد مدیریت رابطه عاطفی برای شما صحبت مینماییم. نمی گویم برای شروع و یا نگاه داشتن یک رابطه عاطفی اصرار نکنید و انرژی نگذارید اما تا حدی که وجودتان خرد نشود. تمام شدن یک ارتباط عاطفی انسان را غمگین می کند.
- ولی افسردگی، خشم و حال بد بیشتر به دلیل خواهش، التماس و تهدید برای ماندن به پای چیزی است که تمام شده است و یا آغاز شدنی نیست!
- این حقارت خود خواسته ناشی از اصرار و التماس بی اندازه برای بودن در ارتباط است که شما را به سمت افسردگی یا پرخاشگری سوق می دهد.
- چرا برای چیزی ملتمسانه خواهش می کنید که اگر دو طرفه نباشد هیچ ارزشی ندارد؟ هیچ ارتباطی نیاز به تمنا برای شروع و ادامه ندارد زیرا یک ارتباط هنگامی حقیقیست، که دو طرف یکدیگر را بخواهند. برای خود و عاطفه درونتان ارزش قائل باشید و به وجود خود بی احترامی نکنید.
ویلیام گلاسر در نظریه انتخاب خود میگوید: شروع یک رابطه عاطفی سخت نیست؛ اما ادامه دادن آن کار دشواری است. بر اساس این تفکر باید به نکات زیر توجه کرد:
۱٫ کنترل بیرونی، دشمن روابط عاطفی است. در ارتباطات عاطفی سعی کنید هرگز نقش یک پدر و مادر سختگیر را بازی نکنید. کجا میروی؟ با چه کسی؟ چرا این لباس را پوشیدی و… اگر ما کسی را انتخاب کردیم، انتخاب کردهایم دیگر. پس او را همان گونه که هست میپذیریم.
۲٫ دست از کنترل بردارید. نظریه انتخاب میگوید: محال است شما بتوانید کسی را دوست داشته باشید که بخواهد شما را پیوسته کنترل کند.
۳٫ به طرف دیگر رابطه اجازه بدهید که دنیای مطلوب خودش (quality world) را داشته باشد و علایق و سلایقش را دنبال کند و در روال زندگی گذشته کسی تغییر جدی ندهید. فیلم دیدن، دوستان، پدر و مادر، کلاس زبان و… را با من باید کنار بگذاری، منطقی نیست.
۴٫ در کنار هم فرصتهای یادگیری و سرگرمی مشترک داشته باشید. مثلاً باهم به کلاس زبان، جلسات نقد فیلم، انجمن ادبی و… بروید و فعالیتهایی انجام دهید که الزاماً به رابطه عاطفی شما مربوط نمیشود ولی هر دو علاقهمند هستید.
۵٫ باهم به تفریح و نشاط بپردازید. تفریح را میشود به تیرک نگهدارنده چادر روابط عاطفی تشبیه کرد که ممکن است در نبودش رابطه ما فرو ریزد.
۶٫ به دنیای یکدیگر احترام بگذارید و حقوقی را که برای خود قائل هستید، برای طرف مقابل هم قائل باشید.